Coaliția pentru Dezvoltarea României

CDR este o inițiativă a sectorului privat care reunește numeroase asociații de afaceri și camere de comerț din România. Scopul este de a le aduce în dialog cu factorii de decizie din mediul politic și al administrației, în vederea îmbunătățirii condițiilor economice din România.

Coaliția pentru Dezvoltarea României - CDR - este o inițiativă economică privată, apolitică, fondată în 2013 care reunește asociații de afaceri rezidente în România - inclusiv AHK România.

CDR și-a stabilit obiectivul de a lucra, prin intermediul unui dialog constructiv, cu factorii de decizie publici, bazându-se pe principiile continuității, transparenței și a unei relații de încredere între ei, pentru a îmbunătăți condițiile economice din România. Obiectivele strategice ale CDR includ creșterea competitivității României, creșterea investițiilor publice, reducerea birocrației cu ajutorul soluțiilor digitale, cât și îmbunătățirea funcționării pieței muncii și administrarea programelor de finanțare ale UE. Peste 20 de asociații de afaceri și camere bilaterale sunt membre ale CDR și 25 de „membri asociați” (majoritar ambasade) susțin activitatea CDR. În numeroasele grupuri de lucru (Task Forces), sunt pregătite documentele de poziție și votate între reprezentanții voluntari ai grupului de lucru ai organizațiilor membre CDR.

Mai multe informații despre CDR găsiți aici.