Consiliere investitori & HR

Dacă sunteți pregătiți să vă extindeți afacerea în Germania, noi vă facilităm demersul cu ajutorul partenerilor noștri externi! Un plan de afaceri solid își va găsi cu siguranță un partener de finanțare în Germania.

O investiție de succes în Germania

Dacă v-ați hotărât să intrați pe piața germană, profitați de întreaga infrastructură oferită mediului economic. Societățile germane colaborează în mod frecvent cu institutele de cercetare și dezvoltare, răspândite pe întreg teritoriul Germaniei. Diversele clustere oferă și ele acces la cererea de pe piață și la inovație. Interesați-vă de aceste oportunități de colaborare odată ce ați decis să deveniți activ pe piața germană, ele pot diferi de la un stat federal la altul. Nu neglijați incubatoarele sau acceleratoarele de afaceri, care pot oferi sprijin valoros tocmai la primii pași făcuți pe o piață străină.

Un plan de afaceri solid își va găsi cu siguranță un partener de finanțare în Germania. Băncile regionale, business angels sau chiar și administrațiile locale încurajează financiar o idee inovatoare. Agenția de promovare a investițiilor în Germania, GTAI, oferă la rândul ei propuneri pentru amplasamentul potrivit.

Portofoliul nostru de servicii

Rambursarea de TVA

Firmele românești nerezidente în Germania, care au achiziționat bunuri sau servicii cu TVA german, au dreptul la rambursarea acesteia. Rambursarea se procesează electronic. Detalii despre cum vă putem sprijini, găsiți aici.

Detașare

Procesul de detașare are loc atunci când o persoană angajată în România desfășoară la indicația angajatorului român o activitate limitată ca timp în străinătate (în cazul de față în Germania). Detașarea are loc în urma semnării unui contract de detașare între firma română și firma germană pentru care angajatul va lucra. Detalii despre condițiile de înregistrare în Germania și contacte ale autorităților de resort, găsiți aici.