Startup-uri

Deşi se află încă la început de drum, cultura antreprenorială din România se dezvoltă cu rapiditate, implicit şi scena startup-urilor.

Inovaţia viitorului

Cea mai cunoscută poveste a unui startup românesc de până acum aparţine UiPath, dezvoltator de software de automatizare a proceselor repetitive din companii, ce a devenit primul unicorn din România prin investiţia de 153 mil. dolari în martie 2018. Nu întamplător cel mai renumit startup din România este o companie IT – este deja cunoscut faptul că aici există atât cunoştinţe puternice în IT şi know-how al tinerilor în acest domeniu, cât şi forţă de muncă.

Pe scurt, există potenţial real ca România să devină următorul Berlin sau Sillicon Valley. Deşi se află încă la început de drum, cultura antreprenorială din România se dezvoltă cu rapiditate, implicit şi scena startup-urilor. Companiile IT contribuie cu 6% la PIB, iar pentru anii următori este prognosticată o creştere spre 10%. În plus, România se numără în top 10 al ţărilor cu cei mai mulţi experţi IT certificaţi, aceştia fiind talentaţi, vorbitori de limbi străine, cu pregătire extraordinară în ştiinţe, matematică şi domeniul tehnic, probabil moştenite din vremea regimului comunist.

Luaţi legătura cu noi, pentru a cunoaşte startup-uri şi pentru a merge braţ la braţ cu viitorul!

Start.up! Germany 2019

  • Start.up! Germany Tour München
  • Start.up! Germany Tour NRW

Start.up! Germany Tour München

Prima delegaţie Start.up! Germany din 2019 va avea loc în perioada 25 septembrie – 1 octombrie, în München. Se caută startup-uri din domeniile IoT şi Healthcare, în faza de market testing, cu cunoştinţe obligatorii de limbă engleză. Startup-ul trebuie să deţină un model de business scalabil cu abordare internaţională şi focus clar pentru piaţa germană sau clienţi germani.

Programul delegaţiei oferă vizite la diferite centre tehnologice din München şi împrejurimi, sesiuni de networking cu antreprenori locali, multiplicatori şi clustere, dar şi oportunităţi de familiarizare cu cultura Bavariei. De asemenea, 2 zile din program sunt rezervate festivalului Bits&Pretzels, un eveniment ce conectează peste 5.000 de fondatori, investitori, entuziaşti şi factori de decizie ai ecosistemului de startup-uri. Este un eveniment cu participare internaţională şi se desfăşoară în perioada Oktoberfest-ului, una dintre perioadele cele mai vii şi aglomerate, cu mulţi vizitatori, ale Germaniei. În cadrul festivalului există posibilitatea unui pitch, pentru care startup-urile vor fi alese 2 luni în avans. Bits&Pretzels este un festival inspiraţional, de învăţare şi de matchmaking, unde merită să vă întâlniţi cu lumea startup-urilor germane şi nu numai, în jurul covrigilor tradiţionali bavarezi!

Costurile de organizare delegaţie şi întalniri, transport în cadrul Germaniei sunt acoperite de program. Participanţii suportă exclusiv costurile de deplasare, cazare şi bilet Bits&Pretzels. Tarifele sunt preferenţiale pentru grupul Start.up! Germany.

Mai multe detalii cu privire la costuri şi program, în curând.

Start.up! Germany Tour NRW

A doua delegaţie Start.up! Germany din 2019 va avea loc în perioada 27 octombrie – 30 octombrie, în regiunea NRW (Renania de Nord-Westfalia), zona Ruhr, Düsseldorf şi Köln. Se caută startup-uri din domeniile InsurTech, Smart City şi Transport/ Logistics, în faza de market testing, cu cunoştinţe obligatorii de limbă engleză. Startup-ul trebuie să deţină un model de business scalabil cu abordare internaţională şi focus clar pentru piaţa germană sau clienţi germani.

Programul delegaţiei oferă vizite la diferite companii din regiune cu posibilitatea pentru startup-uri de a se prezenta, întâlniri B2B şi participarea la evenimentul Tech Meet-up WestVisions din Duisburg, întâlniri cu startup-uri locale şi întreg ecosistemul din Köln şi nu numai sau o sesiune de reverse pitch a marilor companii în Dortmund. De asemenea, o parte din program este rezervată participăriii la Ruhr Summit în Bochum, cel mai mare Summit dedicat startup-urilor şi antreprenorilor din regiune. Startup-urile participante la delegaţie au şansa să se prezinte atât în sesiunile dedicate cu diverse companii, cât şi în cadrul Ruhr Summit, dacă sunt selectate în prealabil pentru finala de la eveniment.

Costurile de organizare delegaţie şi întalniri, transport în cadrul Germaniei, participare Ruhr Summit sunt acoperite de program. Participanţii suportă exclusiv costurile de deplasare şi cazare. Tarifele sunt preferenţiale pentru grupul Start.up! Germany.

Mai multe detalii cu privire la costuri şi program, în curând.

IFA NEXT Startup Days in Berlin

  • Informaţii

Informaţii

În perioada 6-11 septembrie 2019, AHK România organizează delegaţia la IFA NEXT Startup Days la Berlin, un eveniment mixt cu firme tipice din industrie şi startup-uri. Categoriile pe care se concentrează convenţia sunt: Digital Health, Future Mobility, Smart Home, AI, Tech for Good şi IoT/Wearables/FitTech. Startup-urile participante au opţiunea de a se prezenta în cadrul standurilor sau sesiunilor de pitching.

Mai multe informaţii, în curând.

Informaţii suplimentare - Retrospectivă 2018

Start.up! Germany 2018

AHK România ia parte la proiectul Start.up! Germany din octombrie 2018, proiect al Uniunii Camerelor Bilaterale Germane (DIHK).

Delegaţia de 5 zile de anul trecut a purtat participanţii prin regiunea NRW (Renania de Nord-Westfalia), zona Ruhr, Köln şi Düsseldorf. Programul s-a axat pe nenumărate întâlniri concrete cu companii germane, experţi şi comunităţi locale de startup-uri, dar a oferit şi posibilitatea firmelor participante să-şi prezinte propriul model de business cu diferite ocazii. În anul 2018 au participat în total mai mult de 45 de startup-uri din peste 20 de ţări, din următoarele 3 categorii: InsurTech, Smart City şi Logistics/ Mobility. Rezumatul delegaţiei poate fi regăsit aici.

Informaţii suplimentare găsiţi  în Delegationsbroschüre Start.up! Germany 2018.