Reprezentarea intereselor

În contextul reprezentării intereselor, ne concentrăm pe subiectele importante pentru membrii noștri și pentru economia germană din România. Suntem în mod special preocupați de elaborarea și punerea în aplicare a unor propuneri acționabile și bine fundamentate și împrumutarea de „best practices” acolo unde este posibil, cu scopul de a contribui la dezvoltarea durabilă și economică a României și la relațiile economice bilaterale.

Activitățile noastre

Documente de poziție și declarații publice

Scopul elaborării documentelor de poziție este acela de a colecta expertiza și experiența membrilor AHK și de a le folosi în dialogul constructiv cu administrațiile publice, rezultatul dorit fiind acela de a îmbunătății condițiile economice din România. Grupurile de Lucru lucrează astfel independent, iar membrii acestora voluntar, stabilind temele și prioritățile relevante pentru ei și găsind ulterior numitorul comun care să reprezinte vocea din acea branșă. Ministerele și administrațiile publice obțin astfel o luare de poziție bine fondată și reprezentativă a companiilor germano-române.

Reprezentarea intereselor economice în raport cu instituțiile de stat și guvernamentale

Ca reprezentanță oficială al economiei germane în România și o importantă comunitate de business, vocea noastră are greutate. AHK România oferă membrilor săi o platformă de modelare activă a relațiilor economice bilaterale și de formulare a intereselor comunității noastre, cu scopul de a lucra constructiv la îmbunătățirea cadrului economic.

Schimb de informații și experiențe în cadrul grupurilor de lucru

Grupurile noastre de lucru dezbat teme și provocări specifice cu care se confruntă companiile din România. Schimbul acesta de informații și experiențe este util pentru toți participanții și, în plus, aveți ocazia să stabiliți contacte de afaceri interesante. Sunteți interesat să participați la grupurile noastre de lucru? Vă stăm cu drag la dispoziție!  

Relațiile cu ministerele, administrațiile publice, asociațiile profesionale și ONG-urile

Dialogul nostru cu ministerele, administrația centrală și administrațiile locale este caracterizat prin parteneriat, încredere și transparență. Scopul nostru este ca ambele țări, Germania și România, să profite în mod egal de relațiile economice bilaterale. În acest sens, lucrăm și cu asociații profesionale și ONG-uri din România. 

Abordarea AHK - angajamentul comunității noastre

Predictibilitatea, disponibilitatea de a dialoga și stabilitatea juridică sunt de o importanță crucială pentru încrederea actorilor economici în România ca locație de afaceri. Pe această bază, viitoarele investiții sunt planificate și implementate de companii, afacerile deja prezente pot avea succes pe termen lung, sunt create locuri de muncă etc.

În cadrul AHK am înființat mai multe grupuri de lucru al căror scop este să se angajeze într-un dialog deschis și constructiv cu ministerele și administrația publică din România.

Dorim să mulțumim tuturor membrilor care își iau timpul și participă activ la grupurile noastre de lucru și, desigur, am fi încântați dacă și alte companii membre ar fi interesate.