Publicaţii AHK

Prin publicațiile AHK vă ținem la curent cu cele mai actuale informații. Publicațiile noastre îi informează pe membri, parteneri și decidenții din mediul de afaceri despre toate aspectele importante legate de economie, cultură, teme juridice, de rețeaua AHK și relațiile economice româno-germane.

Broșură: Business Location Romania

 

Pentru a vă facilita decizia de a investi în România, am realizat această broșură, care conține date economice importante și informații despre România. Publicația bilingvă (germană/engleză) este utilă tuturor celor interesați de România ca piață de desfacere și achiziții, dar și ca amplasament investițional pentru producție. 

Download

 

Raportul Anual 2022 al AHK Romania

 

Raportul Anual, care apare în fiecare an bilingv, în limbile germană şi română, oferă o privire de ansamblu asupra activităților şi evoluției AHK România în anul respectiv. Conducerea AHK, angajaţii şi Consiliul Director sunt prezentaţi detaliat prin activităţile pe care le desfăşoară. Raportul este în acelaşi timp o bază de date utilă prin inserarea listei membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană. O serie de fotografii vin să susţină diversitatea activităţilor pe care le desfăşoară Camera. O privire de ansamblu asupra evoluției relațiilor economice bilaterale întregește conținutul Raportului.

Download

 

Broșură: Moldova, Economic Development

 

Pentru a vă facilita decizia de a investi în Republica Moldova și pentru a vă oferi o privire de ansamblu asupra amplasamentului investițional, am realizat această broșură, care conține date economice importante și informații despre Republica Moldova.

Download

 

Chestionar de conjunctură ECE 2024

Începând cu anul 2006, Camerele de Comerț germane din străinătate din Europa Centrală și de Est (ECE) realizează anual un sondaj de opinie coordonat - inițial în 14 țări, în 2021 în 16, iar în 2024 au fost 15 țări din regiune. Chestionarul de conjunctură ECE analizează situația economică și perspectivele economice, precum și calitatea amplasamentului investițional de către companiile germane din fiecare din aceste țari. În 2024 din România au participat 90 de companii cu capital german.

Rezultatele sondajului 2024

Graficele complete ale sondajului din 2023 le găsiți aici.

Societăți bavareze în România

 

Broșura prezintă o selecție de societăți bavareze active în România. Acest material contribuie la evidențierea efcienței firmelor bavareze și la creșterea vizibilității acestora în România. Download

 

Cities of Tomorrow

„Cities of Tomorrow” a devenit o importantă conferință de specialitate, care dorește să sensibilizeze, dar mai ales să inițieze angajamente concrete în ce privește dezvoltarea economică durabilă în orașele și regiunile din România și care reunește peste 350 de participanți din întreaga țară, dar și din străinătate – arhitecți, reprezentanți ai mediului de afaceri, dezvoltatori și agenți imobiliari, numeroși reprezentanți ai administrației publice. Pentru mai multe informații accesați www.citiesoftomorrow.ro.

Download

AHK Business Outlook

„AHK Business Outloook” se bazează pe rezultatele chestionarului realizat de Uniunea Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK) din întreaga lume. Companiile au fost chestionate referitor la situația companiei, la așteptări și evoluții conjuncturale, la investiții, dar și la cele mai importante riscuri pentru dezvoltarea economică. Mai jos rezultatele pentru România.

AHK Business Outlook - România, toamna 2023

AHK Business Outlook - Romania, primăvara 2022

Rezultatele globale ale chestionarului de toamnă 2023 le găsiți aici.

 

Managementul deșeurilor și Reciclarea în România

 

Proiectul „Managementul deșeurilor și Reciclarea în România II – Transfer de tehnologie orientat spre soluții“ vine în completarea proiectului „Managementul Deșeurilor și Reciclarea în România I“ în cadrul căruia am organizat în perioada septembrie 2018 – august 2019 trei workshopuri regionale și o conferință în București. Cu scopul de a facilita contactul dintre cele două grupuri de stakeholderi (companii și autorități), am realizat în cadrul celui de-al doilea proiect o analiză la nivel național pentru a putea obține o imagine de ansamblu asupra necesarului tehnologic din județele țării.

Download

 

Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK România

 

Tot mai multe companii caută o modalitate de a soluționa rapid eventuale litigii. Curtea permanentă de Arbitraj, înființată de AHK România, oferă soluția ideală. Arbitri cu experiență din România, Germania și din alte state europene sunt înscriși pe lista noastră de arbitri. În broșură nu am prezentat doar regulile Curții de Arbitraj de pe lângă AHK România, ci și cadrul legal românesc despre arbitraj.

Download