Misiunea noastră

Ca parte a unei rețele globale, ca o comunitate de business importantă și în calitate de consilier competent promovăm relațiile economice bilaterale și îi ajutăm pe membri, clienți și parteneri să găsească potențial nou pentru afaceri la nivel internațional, În același timp consolidăm România ca amplasament investițional.

Suntem principalul motor pentru dezvoltarea relațiilor economice româno-germane și avem rolul de a uni mediile de afaceri din cele două țări. În calitate de prestator de servicii profesionist, susținem companiile din cele două țări în vederea stabilirii și extinderii afacerilor sustenabile și de succes pe fiecare din cele două piețe. În calitate de organizație de membri, le oferim companiilor o rețea de companii pentru stabilirea de relații de afaceri de lungă durată, bazate pe încredere, iar pe de altă parte suntem vocea economiei germane în România și reprezentăm interesele companiilor germane pe plan local și ale companiilor membre în relațiile cu organismele oficiale și cu societatea civilă, cu scopul de a consolida relațiile economice bilaterale și de a îmbunătăți cadrul economic în România, în direcția sustenabilității și a competitivității.  

 

De peste 20 de ani suntem partenerul dvs. profesionist și de încredere. Cunoștințele de specialitate și competențele noastre ne ajută să oferim calitate și să realizăm proiecte de succes. Creștem sustenabil!

Filosofia noastră

Cine suntem: Actor central al relațiilor economice româno-germane

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane în România și a fost înființată ca și Cameră de Comerț bilaterală în străinătate (AHK), cu sediul în București, în data de 5 septembrie 2002. De 20 de ani AHK România este principalul actor în relațiile bilaterale româno-germane, se implică activ în dezvoltarea acestora și susține companiile în dezvoltarea activităților pe care acestea le desfășoară. În calitatte de organizație economică bilaterală, AHK România face parte dintr-o rețea puternică pentru mediul economic, politic și administrativ și reprezintă interesele membrilor săi față de instituțiile publice. AHK România a fost încă de la înființare inclusă în rețeaua Camerelor de Comerț și Industrie germane din străinătate (AHK-uri), reprezentate în 93 de țări din întreaga lume, în cadrul a 150 de amplasamente. AHK-urile sunt instituții care promovează comerțul exterior german și sunt legate din punct de vedere organizatoric cu Camerele de Comerţ şi Industrie din Germania (IHK-uri). Organizaţia-mamă pentru AHK-uri și pentru Camerele de Comerţ şi Industrie din Germania (IHK) este Camera de Comerţ şi Industrie Germană (DIHK), cu sediul la Berlin, care coordonează și dezvoltă rețeaua AHK. AHK-urile sunt parțial susținute financiar de Ministerul Federal al Economiei și Protecției Climatice (BMWK) printr-o decizie a Bundestagului. AHK-urile și IHK-urile susțin împreună companiile germane în consolidarea relațiilor comerciale din străinătate.

Ce ne preocupă: succesul membrilor, clienților și partenerilor este măsura muncii noastre

Ca organizație de membri în România oferim o paletă extinsă de evenimente cu scopul de a le facilita membrilor noi relații de afaceri și de a le pune la dispoziție o platformă pentru schimburi de informații și de experiență.

Suntem prima adresă pentru companiile germane care vin în România și este sarcina noastră centrală să însoțim companiile în mod profesionist pe o piață externă, să le susținem competent și obiectiv la fața locului, printr-un parteneriat stabil care să contribuie la succesul activităților acestora. De asemenea, pentru companiile românești care doresc să activeze pe piața germană suntem un intermediar și un ghid cu experiență. Consiliem, informăm, susținem și însoțim din anul 2002 companiile de la intrarea lor pe piață până la stabilizarea afacerii și dincolo de asta.

Ca reprezentanță oficială a economiei germane în România, reprezentăm interesele companiilor germane și ale membrilor noștri în fața instituțiilor publice și ne aducem astfel un aport constructiv, în colaborare cu alți parteneri interni și internaționali, la îmbunătățirea și dezvoltarea condițiilor de afaceri și a mediului investițional din România.

Cum lucrăm: ne ghidăm după valorile noastre și acționăm pentru succesul sustenabil al membrilor, clienților și partenerilor noștri

Înțelegem business-ul ca pe o construcție a unui parteneriat de lungă durată, bazat pe încredere și valori comune. Seriozitate, eficiență, credibilitate, toleranță și profesionalism sunt valorile noastre fundamentale pentru o activitate de succes. Pentru munca noastră, succesul sustenabil este rezultatul unei planificări clare, al punerii în practică în mod profesionist a muncii constructive în echipă și al găsirii de soluții în mod creativ și țintit

Cum ne vedem pe noi: ca pe un partener și angajator competent, cât și ca parte a unei comunități pentru care purtăm o mare responsabilitate.

Suntem percepuți de noi, de echipa noastră, de membrii, clienții și partenerii noștri ca AHK Romania Community. Încredere, responsabilitate, entuziasm și spirit de echipă sunt valori pe care le trăim zilnic – în echipă și în comunitatea noastră. Acționăm în spiritul generației următoare. Respectăm trecutul, istoria și tradițiile, dar ziua de astăzi și cea de mâine marchează acțiunile noastre. Atât din punct de vedere uman, cât și profesional ne concentrăm pe seriozitate, toleranță și transparență.