Formare profesională și continuă

Personalul bine pregătit este pentru fiecare companie un element cheie în obținerea succesului. AHK România este partenerul dvs. în formarea viitorilor angajați.

© Getty Images/Jacob Ammentorp Lund

Formarea profesională și continuă ca factor de succes

Personalul calificat este pentru fiecare companie un element cheie în obținerea succesului. Disponibilitatea muncitorilor calificați este un criteriu decisiv pentru fiecare investitor în alegerea viitorului amplasament investițional. Vă doriți pentru compania dvs. din România o calificare personalizată a angajaților? Credeți că sistemul de învățământ dual este o posibilitate pentru a asigura pe termen lung necesarul de personal calificat? Pentru necesitățile dvs. concepem soluțiile educaționale potrivite. AHK România este partenerul dvs. în formarea viitorilor angajați, fie că e vorba de muncitori calificați sau persoane cu funcții de decizie. Ne mândrim cu o bogată experiență în organizarea și coordonarea de măsuri de formare profesională și continuă orientate spre necesități. Peste 40 de seminarii, workshop-uri și ședințe de formare în cadrul companiilor sunt concepute și realizate anual de AHK pentru companiile românești și germane interesate.

Profitați de excelentele cunoștințe despre piață pe care le deținem și de cunoașterea sistemului românesc de învățământ. Echipa noastră competentă, bilingvă, vă ajută să vă concentrați pe ceea ce este cu adevărat important: Business-ul dvs.!

Portofoliul nostru de servicii pentru formarea profesională

Consiliere și informații despre sistemul de învățământ din România

Multe firme germane investesc în formarea inițială și continuă în filialele lor din străinătate pentru a asigura succesul companiei și nevoia de forță de muncă calificată. Provocarea de a găsi personal calificat este resimțită de fiecare companie în parte.

Acum câțiva ani, România a reintrodus cadrul legal pentru formarea profesională duală oferind companiilor posibilitatea de a se angaja în proiecte de formare profesională la nivel local, regional și național.

Învățământul profesional dual durează 3 ani și are la bază sistemul german (îmbinarea teoriei în școlile profesionale cu practica din cadrul companiilor). În ultimul timp multe companii din România se implică din ce în ce mai mult în proiecte de formare profesională duală.

Vă informăm și consiliem cu privire la învățământul profesional din România, ajutând totodată cu experiența noastră la dezvoltarea proiectelor din acest domeniu.

 

Dezvoltarea și coordonarea proiectelor de formare profesională

La cererea multor companii germane, care văd în învățământul profesional o soluție privind asigurarea nevoii pe termen lung a forței de muncă calificate, dezvoltăm și coordonăm proiecte de formare profesională la nivel național și regional.

În cadrul acestor proiecte ne asumăm rolul de coordonator și avem grijă ca parteneriatul dintre companii, școli, administrația locală și elevi să funcționeze optim. De asemenea, acordăm o mare importanță calității și desfășurării procesului de examinare. Spre exemplu, proiectul de formare profesională duală, specializarea comerciant-vânzător: “Școala de Carte și Meserii” stă mărturie în acest sens.

Apelați cu încredere la noi, dacă doriți să demarați un proiect în domeniul învățământului profesional dual.

Portofoliul nostru de servicii pentru formare continuă

Organizare de traininguri customizate

Angajaţii calificaţi, capabili şi motivaţi reprezintă baza pentru succesul companiei dumneavoastră. Pentru menţinerea competitivităţii şi funcţionalităţii companiei dumneavoastră într-un mediu de afaceri în continuă schimbare, este esenţial să investiţi în pregătirea profesională și continuă a angajaţilor.

Suntem partenerul dvs. în formarea specialiştilor şi a personalului de conducere. Avem o experienţă îndelungată în organizare și coordonarea trainingurilor care să răspundă nevoilor de formare ale companiilor. Colaborăm în acest sens cu o echipă de traineri bine selecționați şi experţi, care se ridică la cele mai înalte standarde.

 

Instructor formator, cursuri și examene

Pentru a putea împărtăși informații și forma competențe și abilități practicanților, formarea profesională în cadrul companiei este asigurată de persoane (formatori) care trebuie să dețină cunoștințe profesionale și psihopedagogice.

Oferta noastră constă într-un training de calificare, inclusiv certificare, pentru formarea profesională și pedagogică a tutorilor din cadrul companiilor cât și a coordonatorilor de practică din rândul școlilor. Conceptul de training se bazează pe modelul german de Instructor Formator (AEVO) adaptat cu particularitățile sistemului de formare din România.

Conceptul de formare AHK "Train the Trainer Basic Version" este un program de formare recunoscut la nivel internațional cu certificate AHK și DIHK. Obiectivul nostru a fost de a crea un proces transparent de examinare prin stabilirea unor criterii de evaluare clare și explicite, descriind, de asemenea, standardele sale. Întrucât participanții au venit din întreaga lume, pentru noi a fost foarte important ca aceștia să poată interpreta criteriile de evaluare în același mod. Am adaptat subiectele la un standard internațional și am pus la dispoziție și un comitet de experți. 

The Train the Trainer program gave me the opportunity to meet and work together with automotive professionals from different parts of the world. I am very glad that I was part of this greatly organized international program and passed the trainer aptitude examination.
 Viktor Kelemen
Viktor Kelemen Sales Training Coordinator at Porsche Central and Eastern Europe
International Train the Training examination organized by AHK Romania was a great experience for me. I received the information I needed in order to understand the structure of these examinations. Greetings from Andalusia!
Carmen Calatayud
Carmen Calatayud