Achiziţionaţi

„Made in Germany” reprezintă un reper al calităţii pe piaţa internaţională. „Made in Germany” implică, alături de calitate şi muncă dedicată, eficienţă şi precizie. „Made in Germany” marchează produse robuste, inovative, pe care te poţi baza.

Factsheet : Legea germană privind obligația de diligență în lanțul de aprovizionare

© Getty Images/donvictorio

”Made in Germany“

Ani la rând Germania a fost campioana mondială a exporturilor, fiind în prezent devansată doar de China. Poziţia privilegiată se datorează pe de-o parte calităţii bunurilor exportate şi pe de alta parte calităţii marketingului şi politicilor guvernamentale. Cu mult peste 100 000 de patente înregistrate anual, Germania reprezintă în prezent liderul european în domeniul dezvoltării şi al inovaţiei.

Anual se acordă din bugetul federal subvenţii de peste 5 Mrd. € pentru activităţi de cercetare şi dezvoltare. Datorită inovativităţii şi a calităţii promovate, Germania este motorul economic al Europei şi una dintre cele mai puternice economii mondiale. Daimler, SAP, Siemens, Bayer, BASF: Germania este asociată cel mai adesea cu aceste nume mari.

Şi totuşi coloana vertebrală a economiei germane o constituie zecile de mii de întreprinderi mici şi mijlocii care angajează 70% din forţa de muncă a ţării. Acestea activează în cele mai diverse domenii precum inginerie, energie regenerabilă sau nano- şi biotehnologie. O mare parte din succesul economiei Germaniei este datorat şi nivelului ridicat de specializare în rândul acestor întreprinderi. Indiferent de gradul de specializare sau dimensiunile producătorului, produsele economiei germane vorbesc de la sine.