Dezvoltare urbană sustenabilă

Unul din principalele obiective ale AHK România este un aport vizibil, solid, puternic la îmbunătățirea standardelor de viață în orașele noastre. Dorim să contribuim la competitivitatea României, să facilităm dezvoltarea durabilă și soluțiile inteligente pentru orașele și regiunile țării. Competitivitatea ridicată a unei țări duce la un mediu de afaceri mai prietenos atât pentru întreprinderile românești, cât si pentru companiile străine, ceea ce înseamnă dezvoltare economică și, în general, bunăstare. Elementul esențial în conturarea dezvoltării durabile este trialogul, în care trebuie sa fie implicate autoritățile locale, mediul de afaceri și societatea civila.

Conferința de specialitate „Cities of Tomorrow“

 • Detalii
 • Obiective
 • Ultima ediție

Detalii

Din 2013 organizăm în fiecare an în luna martie conferința internațională Cities of Tomorrow, care dezbate aspecte economice, de planificare urbană, infrastructura și trafic privind dezvoltarea orașelor și regiunilor.

Conferința reunește anual peste 300 de participanți din întreaga țară, dar și din străinătate, inclusiv arhitecți, proiectanți, lideri de business, dezvoltatori imobiliari, brokeri și numeroși reprezentanți ai administrației publice.

În paralel cu evenimentul are loc în fiecare an un marketplace în cadrul căruia firmele își pot prezenta la standuri soluțiile pentru orașe și regiuni. Mai mult, evenimentul utilizează un instrument de networking online pentru a permite participanților posibilitatea de a lega cât mai multe contacte și de a accelera oportunitățile de colaborare.

A doua parte a evenimentului este dedicată căutării de soluții concrete la problemele de mare importanță în dezvoltarea regională în următoarele domenii: eficiență energetică și management energetic, finanțare și fonduri ale UE, mobilitate, economie circulară, turism, revitalizare, dreptul construcțiilor, administrație locală/ digitalizare.

Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul evenimentului: https://www.citiesoftomorrow.ro/

Obiective

Evenimentul este dedicat revitalizării urbane, cu scopul de a promova dezvoltarea durabilă a orașelor și regiunilor din România și, în acest sens, de a contribui la crearea unui mediu de afaceri atrăgător pentru companii și angajații acestora.

Scopul nostru este de a reuni la aceeași masă companii, autorități publice și societatea civilă pentru a vorbi despre dezvoltarea durabilă a României, folosind exemple de bune practici atât din plan local, cât şi european (în special Germania).

Ultima ediție

Mai multe informații aici

Proiecte anterioare

Delegație de afaceri online în contextul congresului Smart City Expo din Barcelona - Noiembrie 2020

 • Descriere
 • Detalii

Descriere

În perioada 10-12 noiembrie 2020 va avea loc o delegație de afaceri virtuală cu antreprenori cehi, austrieci, italieni și români, precum și reprezentanți ai administrațiilor municipale și locale. Această delegație va avea loc înaintea evenimentului SMART City Expo World Congress din Barcelona, ​​care, din cauza pandemiei COVID-19, va fi organizat tot online în perioada 17-18 noiembrie 2020.Delegația de afaceri se desfășoară în cadrul programului Ministerului Federal al Economiei și Energiei din Germania (BMWi) și este organizată de Camerele de Comerț și Industrie aferente țărilor participante (Republica Cehă, Austria, Italia și România) în cooperare cu Bayern Handwerk International GmbH și este susținută de universitatea tehnică Deggendorf si Centrul de Digitalizare din Bavaria.

Acest eveniment se adresează atât autorităților publice cât și companiilor interesate de tehnologii și soluții pentru dezvoltarea urbană inteligentă.

Detalii

Finanțarea proiectului face parte din programul BMWi de accesare de piețe noi pentru IMM-uri.  

O imagine de ansamblu a altor proiecte din programul BMWi pentru accesarea unor piețe noi pentru IMM-uri poate fi găsită pe www.ixpos.de/markterschliessung

Pentru detalii suplimentare nu ezitați să ne contactați. 

Delegația de afaceri ”Mobilitate durabilă, soluții destinate traficului și transportului public și logistică” în România

 • Descriere
 • Oportunități de afaceri
 • Detalii

Descriere

AHK România organizează în parteneriat cu eclareon GmbH o delegație de afaceri în România între 14 și 17 octombrie. Proiectul se desfășoară în cadrul programului Ministerului Federal al Economiei și Energiei din Germania pentru accesarea de piețe noi cu susținerea acestuia.

Delegația se adresează întreprinderilor mici și mijloci din Germania, în special companiilor din branșe precum mobilitatea durabilă, logistică și soluții pentru trafic și transport public, ca de exemplu serviciile și soluțiile de e-mobility, sisteme de management al traficului și al spațiilor de parcare, automobile hibride, soluții pentru infrastructură inteligentă, modele inovative de sharing, etc.

Oportunități de afaceri

Delegația oferă IMM-urile din domeniul mobilității durabile și logisticii o susținere orientată spre întreprinderea și extinderea de activități economice la fața locului. După o analiză de piață elaborată în prealabil, delegația va conține și vizitarea unor proiecte de referință, întâlniri strategice în București și în Cluj-Napoca precum și eveniment de specialitate în cadrul căruia participanții se vor prezenta unui public selectat anterior.

Punctul central al delegației îl reprezintă discuțiile individuale în Cluj și București, care ar trebui să creeze baza pentru noi cooperări și viitoare parteneriate. Informații detaliate despre delegație, piață și program găsiți în infoletter-ul nostru.

Detalii

Delegația este susținut financiar de Ministerul Federal al Economiei și Energiei din Germania. Programul se adresează, cu prioritate, întreprinderilor mici și mijloci cu sediul în Germania, însă participarea este posibilă și pentru companii care nu se încadrează ca IMM-uri. Numărul de firme participante este limitat la 12. Înscrierile vor fi procesate în ordinea în care sunt trimise, întreprinderile mici și mijlocii având prioritate.

Coplata la delegația susținută de Ministerul Federal al Economiei și Energiei se ridică la valoarea de:

 • 500 € (net) pentru firmele cu cifră de afaceri mai mică de 2 mil. € și cu mai puțin de 10 angajați,
 • 750 € (net) pentru firmele cu cifră de afaceri mai mică de 50 mil. € și cu mai puțin de 500 angajați,
 • 1000 € (net) pentru firmele cu cifră de afaceri mai mare de 50 mil. € și cu mai mult de 500 angajați.

Costurile de călătorie, cazare și masă vor fi suportate de către participanți. Înscrierea se face prin formularul de înscriere. Termenul limită de înscriere este 31 iulie 2019.

Delegație la expoziţia Smarter E Europe din München

 • Detalii
 • Program & costuri
 • Die Messe

Detalii

AHK România organizează sub egida econet romania în perioada 15-17 mai 2019 o delegație la târgul internațional The smarter E Europe din München. Vă invităm să vă alăturați grupului format din reprezentanți ai companiilor și autorităților publice din România pentru a descoperi împreună cele mai noi tehnologii și soluții din domeniul solar, stocării și utilizării eficiente a energiei și a e-mobilității.

De asemenea, aveți ocazia să faceți schimb de experiență cu reprezentați din industrie, companii, asociații si instituții publice din întreaga lume.

Program & costuri

Organizarea completă a delegației române, transportul cu avionul, incluzând cazarea, accesul la târg sau vizitarea proiectelor de referință intră în sarcinile AHK România.

Punctul central al delegației va fi participarea la cele 4 expoziții tematice, dar și vizitarea unui proiect de succes din Bavaria.

Pentru informații suplimentare și înscrieri, vă rugăm sa ne contactați.

Programul provizoriu poate fi descărcat aici .

Die Messe

The Smarter E Europe este platforma ideală de conectare cu reprezentanți ai companiilor expozante din sectorul de energie regenerabilă din întreaga lume, în special din domeniul energiei solare, precum și cu cei interesați de soluții de stocare a energiei. Evenimentul durează trei zile, se desfășoară între 15 și 17 mai 2019 la Centrul Expozițional Messe München și oferă vizitatorilor multiple posibilități de networking și de participare la programul de forumuri și conferințe tematice.

Evenimentul găzduiește în paralel la München 4 expoziții:

 • Intersolar Europe – Cea mai importantă expoziție mondială pentru industria solară;
 • ees Europe – Cea mai mare si mai vizitata expoziție dedicată bateriilor și sistemelor de stocare a energiei;
 • Power2Drive Europe – Expoziție internațională dedicată e-mobilității și infrastructurii de încărcare;
 • EM-Power – Expoziție pentru utilizarea inteligentă a energiei în industrie și clădiri.