Mentalitatea germană

© Getty Images/skynesher

Germania este țara pentru care normele și valorile europene se aplică cu precizie atât în viața cotidiană, cât și în cea profesională. Aici descoperim un mediu orientat către business care a fost și este una dintre principalele intersecții economice ale lumii. Pentru germani, calitatea este foarte importantă și indispensabilă, fie că este vorba despre produse, servicii sau angajați.

De asemenea, spiritul organizațional și punctualitatea definesc societatea germană și multe negocieri și afaceri pot depinde de aceste trăsături definitorii. Buna organizare a colectivității conduce și la instaurarea unui mediu înconjurător curat și îngrijit. Acest fapt este insuflat comunității germane încă din primii ani de viață, iar rezultatele se observă prin respectul unitar față de natură. Nu în ultimul rând, infrastructura excelent întreținută joacă un rol major în dezvoltarea economică a țării.

Continuând cu particularitățile Germaniei, eficiența nu este doar un mit, ba chiar se regăsește în birocrația relativ scăzută cu care se confruntă mediul de afaceri. Apoi, pragmatismul cu care se discută aspecte financiare conduce la o colaborare transparentă între parteneri. Vorbind despre colaborare și eficiență, companiile germane pun mare accent și investesc în formarea și dezvoltarea profesională a angajaților, tocmai pentru a crește loialitatea angajatului față de firmă - ceea ce contribuie implicit la dezvoltarea companiei, dar și la dezvoltarea personală a angajatului. Am rezumat aici câteva Do’s and Dont’s, iar pentru alte întrebări vă stăm cu plăcere la dispoziție.