Startup-uri

Deşi se află încă la început de drum, cultura antreprenorială din România se dezvoltă cu rapiditate, implicit şi scena startup-urilor.

© iStock.com/ipopba

Inovaţia viitorului

Cea mai cunoscută poveste a unui startup românesc de până acum aparţine UiPath, dezvoltator de software de automatizare a proceselor repetitive din companii, ce a devenit primul unicorn din România prin investiţia de 153 mil. dolari în martie 2018. Nu întamplător cel mai renumit startup din România este o companie IT – este deja cunoscut faptul că aici există atât cunoştinţe puternice în IT şi know-how al tinerilor în acest domeniu, cât şi forţă de muncă.

Pe scurt, există potenţial real ca România să devină următorul Berlin sau Sillicon Valley. Deşi se află încă la început de drum, cultura antreprenorială din România se dezvoltă cu rapiditate, implicit şi scena startup-urilor. Companiile IT contribuie cu 6% la PIB, iar pentru anii următori este prognosticată o creştere spre 10%. În plus, România se numără în top 10 al ţărilor cu cei mai mulţi experţi IT certificaţi, aceştia fiind talentaţi, vorbitori de limbi străine, cu pregătire extraordinară în ştiinţe, matematică şi domeniul tehnic, probabil moştenite din vremea regimului comunist.

Luaţi legătura cu noi, pentru a cunoaşte startup-uri şi pentru a merge braţ la braţ cu viitorul!