Consiliere de piaţă

Noi vă susţinem prin consiliere personalizată, adaptată specificului companiei dvs., în obţinerea unei imagini reale a poziţiei actuale pe piaţa ţintită. Strategia dvs. reprezintă punctul de pornire în elaborarea unei strategii de dezvoltare a pieţei deja existente sau a uneia de pătrundere pe noi piețe de desfacere.

Intrarea pe piaţă

Vă sprijinim în identificarea şi evaluarea factorilor interni care determină succesul Dvs. şi vă punem, de asemenea, la dispoziţie informaţii detaliate despre factorii externi care influenţează desfăşurarea cu succes a activităţii Dvs.. Informaţii precum structura, mărimea, potenţialul şi dinamica pieţei, contextul social, cultural şi politic al Germaniei sunt informaţii relevante care întregesc imaginea pieţei ţintă. Vă sprijinim cu plăcere în obţinerea acestora!

Tot ce trabuie să știți despre mediul de afaceri din România și despre oportunitățile de investiții - într-un scurt video.

Noi vă susţinem în dezvoltarea unei strategii pentru piaţa germană!

Portofoliul nostru de servicii

Consiliere de piață, desfacere și achiziții

În discuții de consiliere individuale sprijinim firmele în obţinerea unei imagini corecte asupra pieţei din Germania şi România și în evaluarea șanselor unei afaceri. Elaborăm strategii adecvate de intrare pe piață, respectiv de dezvoltare a pieţei și oferim susținere în identificarea și evaluarea factorilor de succes potriviți firmei. Pentru facilitarea intrării pe piață respectiv pentru a oferi o bază reală în luarea unei decizii, elaborăm studii de piață individuale, care oferă informații relevante referitoare la structura, mărimea, potenţialul, tendințele și dinamica pieţei, dar și despre contextul social, cultural și politic.

Intermediere parteneri de afaceri

În cadrul discuţiilor de consiliere definim împreună cu clientul un profil clar al partenerului pe care acesta îl caută și identificăm în baza discuţiilor cu experţi din piaţă și asociaţii, a chestionarelor și a altor surse potenţialii parteneri potriviţi pe piaţa românească. Firmele identificate sunt verificate ulterior în ce privește profilul dorit și chestionate, dacă sunt interesate de o colaborare. Experții AHK coordonează de asemenea portalul furnizorilor din România, marketplace Romania, prin intermediul căruia ajutăm companiile românești să se integreze mai ușor în lanțul internațional al furnizorilor germani.

Studii de piaţă individuale

Pentru a ajuta companiile la estimarea șanselor concrete de pătrundere pe piaţă și la elaborarea unei strategii de piaţă, definim împreună cu firmele și realizăm chestionare individuale, obţinem informaţii privind problematici individuale. Rezultatele sunt incluse apoi într-un studiu de piaţă individual și adaptat cerinţelor.