Industria agrară şi alimentară

Agricultura este unul dintre cele mai importante sectoare din România, fapt datorat contribuției sale la economia românească, cât și rolului ei social important. AHK România sprijină atât companiile germane din industria agricolă și alimentară care doresc să intre pe piața din România, cât și comercianții și importatorii locali care sunt interesați de produsele germane.

Informații despre piață

Oportunități de afaceri în România

Cu o valoare a exporturilor de 1,2 miliarde de euro în 2020, exporturile germane din industrie către România au crescut cu 153,1% în ultimii zece ani. Cu o scădere a PIB-ului de -3,9% în 2020, România a suferit relativ moderat. Acest lucru se datorează în principal cheltuielilor stabile ale consumatorilor pentru alimente. Exporturile din industria alimentară germană au crescut în valoare din ianuarie până în noiembrie 2020 pe piața țintă din top 12 cu 2,2%. Dintre aceste 12 țări, în afară de Olanda (+ 0,3%), nicio altă țară nu a prezentat o comparație pozitivă de la an la an. Având în vedere creșterea constantă a veniturilor și a cerințelor de calitate ale consumatorilor români, România este o piață atractivă pentru producătorii germani.

Proiecte derulate

7-9 Juni 2021 | Delegație virtuală – Industria alimentară și agrară

  • Informaţii
  • Condiții de participare

Informaţii

Descrierea proiectului

În numele Ministerului Federal al Alimentației și Agriculturii și al Agenției Federale pentru Agricultură și Alimentație, GEFA Exportservice GmbH, împreună cu Camera de Comerț și Industrie Germano-Română (AHK România), organizează această călătorie de afaceri pentru companiile din industria alimentară cu sediul în Germania. Scopul este de a iniția afaceri, de a face schimb de experiență și de a aprofunda contactele cu companii și experți locali.

Călătoria se adresează reprezentanților companiei care s-au informat deja despre oportunitățile de piață din România, despre orice ajustări necesare ale produselor și despre optimizările organizaționale. Puteți găsi flyer-ul actualizat aici.

Condiții de participare

Inregistrare: https://www.germanexport.org/services/files/anmeldung-geschaeftsreisen/2021/Ankuendigungsflyer_Rum%C3%A4nien.pdf

Costuri

Pentru participarea la călătoria de afaceri virtuală, se va percepe o taxă de participare (netă) după înregistrare, în funcție de mărimea companiei și de fiecare companie participantă:

  • 1000 EUR pentru companiile cu vânzări anuale mai mici de 1 milion de euro și mai puțin de 10 angajați;
  • 1.500 EUR pentru companiile cu vânzări anuale mai mici de 50 de milioane de euro și mai puțin de 500 de angajați;
  • 2.000 EUR pentru companiile cu o cifră de afaceri anuală de 50 de milioane de euro sau mai mult și 500 sau mai mulți angajați.

5 Octombrie 2021 | Delegație virtuală în România, cu B2B Matchmaking

  • Informaţii
  • Condiții de participare

Informaţii

Descrierea proiectului

Discuțiile B2B planificate individual cu potențiali parteneri de afaceri sunt menite să faciliteze intrarea producătorilor bavarezi pe piața românească. Discuțiile au loc prin intermediul unei platforme virtuale furnizate de AHK România.

Alte componente ale proiectului sunt un briefing de piață online și transmiterea în direct, verificări de magazin virtual, care oferă participanților bavarezi o impresie directă a situației actuale a pieței. Verificările magazinului vor avea loc în prezența managerului magazinului respectiv. Aceasta înseamnă că va exista și posibilitatea de a direcționa întrebări către managerul de piață în direct prin intermediul funcției de chat.

Condiții de participare

Costuri

Participarea producătorilor bavarezi se ridică la 600 de euro per companie (plus TVA).

Inregistrare: rusu.eliana(at)ahkrumaenien.ro

Înscrieri până pe 29 iulie 2021

Participare minimă: 6 companii

Delegație de sondare a pieței in România și Bulgaria “Industria cartofului”

  • Informaţii

Informaţii

Delegația de sondare a pieței se organizează în numele Ministerului Federal German al Alimentație și Agriculturii de către GEFA Export Service în strânsă cooperare cu Camerele de Comerț și Industrie Româno-Germană și Româno-Bulgară.

Scopul delegatiei este de a explora pieța din Bulgaria și România prin intermediul vizitelor la fabrici, seminariilor si vizitelor la magazine.

În cadrul delegației are loc si un eveniment de prezentare, unde companiile din România vor avea posibilitatea sa afle mai multe detalii legate de companiile germane din industria cartofului.