Mediul înconjurător

Colectarea și managementul deșeurilor în România sunt subiecte de discuție și dezbateri intense pentru decidenții politici și companii, în contextul țintelor ambițioase de reciclare și al sancțiunilor aferente în cazul neîndeplinirii acestora. În calitate de stat membru al UE, România trebuie să se conformeze țintelor și politicilor comune în domeniul mediului. Directivele Europene (2008/98/CE) au fost deja implementate în legislația românească.

Proiecte actuale

Provocarea la reciclare lansată de AHK România

  • Reciclăm împreună!
  • Detalii & Premii

Reciclăm împreună!

Sunteți membru al AHK România cu locaţii în România?

Acum puteți contribui în mod activ la protecția mediului înconjurător prin implicarea companiei dvs. in proiectul, "Provocare la Reciclare” desfăşurat în colaborare cu partenerii noștri: Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

Noi vă colectăm deșeurile reciclabile și Dvs. câștigaţi premii!

Detalii & Premii

În perioada 5 martie- 31 octombrie 2019, înscrieți-vă în campanie, colectați deșeurile reciclabile (deșeuri de echipamente electrice, baterii și acumulatori uzați), iar la final veți câștiga nu doar renumele de companie responsabilă față de mediul înconjurător, ci și angajați ecologiști și creativi!

La finalul campaniei, organizatorii vor dona către o asociație caritabilă contravaloarea greutății deșeurilor predate de companiile participante, conform pragurilor de mai jos:

  • 1.000 kg DEEE/DBA predate – 1.000 lei;
  • 5.000 kg DEEE/DBA predate – 5.000 lei;
  • 10.000 kg DEEE/DBA predate – 10.000 lei.

Vă rugăm să consultați termenii și condițiile campaniei aici.

Pentru inscriere in campanie folositi va rugam formularul disponibil aici.


Proiecte desfăşurate

Managementul Deșeurilor și Reciclarea în România

  • Inițiativa de Export „Tehnologii de Mediu”
  • Detalii
  • Obiective

Inițiativa de Export „Tehnologii de Mediu”

Inițiativa de export „Tehnologii de Mediu” a Ministerului Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare din Germania (BMUB) lansată în 2016 are scopul de a disemina tehnologiile de mediu și în alte țări, contribuind concret la dezvoltarea durabilă si îmbunătățirea calitatea vieții in tarile unde desfășoară proiecte. Importanța tehnologiilor durabile ar trebui să faciliteze, de asemenea, transferul de know-how și de tehnologii de mediu din Germania.

Inițiativa de export „Tehnologii de Mediu” facilitează intrarea companiilor germane în România sau dezvoltarea locala a afacerilor lor, contribuind la îmbunătățirea percepției românilor asupra expertizei germane în domeniul gestionării deșeurilor și reciclării.

Detalii

AHK România realizează un proiect de colaborare româno-germană cu tema „Managementul Deșeurilor și Reciclarea în România“, la inițiativa Ministerului Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare din Germania. Proiectul se adresează in primul rând autorităților publice locale din România, dar și firmelor românești și germane interesate să dezvolte relații bilaterale în domeniul infrastructurii de mediu. Scopul principal este de a facilita schimbul de experiență între specialiștii germani și români si de a contribui la îmbunătățirea situației actuale din România prin transfer de know-how și cunoștințe în domeniu.

Proiectul (septembrie 2018-august 2019) a prevăzut trei workshopuri regionale (Iaşi, Cluj, Timişoara) și o conferință de finalizare a proiectului în București (27 iunie 2019).

Obiective

Prin acest proiect ne propunem să susținem transformarea României într-o economie circulară viabilă, prin informații specifice, consultanță și contacte germane din domeniul tehnologiilor și serviciilor de mediu. AHK România dorește să își consolideze rolul de contact permanent pentru factorii de decizie publici și actorii privați din România și să extindă platforma deja creată în cadrul econet romania și al Grupului de lucru Mediu existent.

Grupul țintă al proiectului în România este reprezentat de autoritățile locale ale celor 41 de județe si municipiului București, care trebuie să adapteze planurile de management integrat al deșeurilor, dar și de companiile germane și românești din domeniul ingineriei, consultanței sau tehnologiilor de mediu ce pot aduce plus valoare inițiativei.